Beskrivelse
EG005 Black Engobe fra Mayco
Fordele ved engober:
- Man slipper for at have forskellige typer ler i sit værksted
- Man undgår de glasur-problematiker, der kan opstå med nogle typer ler (f.eks. sort ler der æder glasuren; lavaler der indeholder meget mangan og kan få glasuren til at boble).
- Alsidig i forhold til påføring: kan benyttes på våd, tør og forglødet ler – også bunden af et emne (dog anbefales det kun at give 2 halvtynde lag her.
Vejledning (find også en guide her):
- Omrøres før brug.
- Kan benyttes på våd, tør samt forglødet ler.
- 2-3 lag påføres.
- Brændingstemperatur: 1190-1300ºC.
Det endelige glasurresultat afhænger af typen af ler, antal glasurlag, ovn, brændingskurve, iltforhold mm. Find vejledning og information om brug og stabilitet for EG005 Black Engobe i Stoneware Guiden her eller i Stoneware kataloget her.
Få inspiration, sparring og masser af hjælp i facebookgruppen her.
Fødevaregodkendelse
Engoberne er fødevaregodkendte, hvis de benyttes ifølge Mayco’s specifikationer. For at de også kan bruges til service kaldet, ‘dinnerware safe’, skal der transparent glasur over (eller anden glasur der er dinnerware safe). Læs mere her: Fødevaregodkendelse.
Sikkerhedsdatablade
Sikkerhedsdatablad (Safety Data Sheet – SDS) findes her.